Recepty na talířek

Ředkvičková pomazánka

Základní surovina: Ředkvičky

ředkvička je kořenová zelenina. Existuje několik druhů a tvarů. Kulaté šišaté, bílé a růžové i fialové. Obsahují mnoho prospěšných látek, vitamín C, vitamín B – ty vám pomůžou být silní proti nemocem. Ředkvičky také působí skvěle proti rýmě a kašli.

Možná jste nevěděli, že z ředkviček můžete jíst i listy. Jde z nich připravit např. salát. Ředkvičky jsou nejlepší čerstvě vytažené a celkem rychle vadnou, proto snimi pracujte co nejrychleji. 

 Ingredience na pomazánku:

  • asi 10 ředkviček

  • 2 vajíčka

  • 1 balení žervé

  • 3 lžíce mascarpone

  • sůl

  • pepř

1) Vajíčka uvařte na tvrdo a nechte vychladnout.

2) Ředkvičky na chvíli trochu osolte a nechte stát, to protože pustí trochu vody a pomazánka potom nebude tolik řídká.

3) Smíchejte mascarpone a žervé. Nastrouhejte za pomocí dospělého všechny ředkvičky a přidejte je do směsi sýrů.

4) Nastrouhejte opatrně i vajíčka a také přidejte k sýrům. Trochu osolte, opepřete a zamíchejte. Teď už můžete mazat na chleba :)

Comments are closed.