Recepty na talířek

Halloweenské perníčky / Gingerbread Skeletons

Halloween je svátek, který vznikl v Irsku. Slaví se hlavně v Americe, Kanadě, ale i v Anglii a dalších zemí a je pravdou, že poslední dobou se dostal i k nám. Dýně se prodávájí jako divé. Všichni dlabou strašáky a slaví noc duchů. Linda navštěvuje anglickou školku, a tak jsme se rozhodli na jejich oslavu Halloweena upéct pro ostatní děti super pernčky, kterými jsme se inspirovala na Youtube kanálu Jamieho Olivera. Recept máme ale vlastní. Základem těch nejvonňavějších perníčků je čerstvě nadrcené koření a trocha čerstvého zázvoru. 

  • 500g hladké mouky
  • 200g moučkového cukru
  • 180g medu
  • 100g tuku na pečení nebo másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžíčka prášku do pečiva
  • badyán, anýz, koriandr, nové koření hřebíček, skořice, fenykl – dle chuti, rozdrtit na skoro prach ve hmoždíři
  • čerstvě nastrouhaný zázvor – asi dvě lžíčky

 

Všechny suroviny smíchejte dohromady a vypracujte vláčné měkké těsto. To bude potřebovat alespoň hodinu odležet. Ideálně do druhého dne. Já většinou dávám zbytek koření ještě do plátýnka a zavřu do krabičky k perníku, než se rozleží. Nasaje tak opravdu všechnu vůni.

Druhá den vyválejte těsto na cca 0,5 cm a vykrájejte společně perníčky ve tvaru klasického panáčka, vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Dostatečně od sebe aby se perníčky při pečení nespojily dohromady.

Pečte zhruba 5 minut. Vytáhněte a  ihned potířete bílkem. Perníčky se budou krásně lesknout.

Polevu uděláte z :

  • 1 bílek
  • 150 g moučkového cukru
  • lžíčka citronové šťávy

Smíchejte dohromady, poleva by měla být opravdu hustá, aby se vám s ní dobře pracovalo. Zdobte cukrářským sáčkem s 2   mm průměrem ve zdobící špičce. Inspirujte se našimi kostlivci a nebo …. fantazii se přeci meze nekladou!

 

Comments are closed.