Recepty na talířek

Řízečky v pohankové krupici s okurkovo-mangovou omáčkou

Hlavní surovina: Mango

Mango je tropické ovoce. Používá se především v asijské kuchyni, často na výrobu různých dipů a omáček. Často u nás v obchodech koupíte mango, které je úplně tvrdé a zelené, ale vyčkejte a nechte ho při pokojové teplotě dozrát dokud nebude skoro žluté a měkké. Takové mango už bude mít správnou chuť. Říká se , že mango působí proti stresu, únavě a dokonce dokáže pomoct při nachlazení. 

Ingredience řízečky

  • pohanková krupice dvě lžíce
  • tři lžíce kukuřičných lupínků
  • dvě lžíce mandlí
  • dvě lžičky kari koření
  • lžička kokosu
  • 1 malé vejce
  • malé plechovka kokosového mléka (100 ml)
  • 4 kuřecí prsa z BIO kuřete

1) Prsa nakrájejte na malé kousky a lehce naklepejte.

2) Namočte do kokosového mléka, které můžete smíchat s vajíčkem.

3) Mezitím si rozmixujte zbytek sypkých ingrediencí a přesypte do misky.

4) Postupně každý kousek masa obalte a přendejte na pekáček, který pokapete olivovým olejem. Dejte péct na 200 stupňů asi na 20 minut, dokud strouhanka není krásně zlatá.

Ingredience na omáčku:

  • půl okurky
  • mango
  • šťáva z půlky citronu
  • lžíce třtinového cukru
  • lžička ústřičné omáčky
  • stroužek česneku, rozmačkaný
  • sůl
  • hrst čerstvého koriandru

1) Mango rozmixujte tyčovým mixérem úplně do hladka

2) Okurku nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kostičky

3) Do rozmixovaného manga přidejte všechny ostatní ingredience, zamíchejte a podávejte k opečeným řízečkům.

Comments are closed.