Meruňkové nanuky přelité čokoládou

_MG_7378

Konečně, červenec! Dozrávají meruňky. Někdo je miluje, někdo dokonce nesnáší, no fakt! Každopádně tak nebo tak, je jich víc než dost. Co s nimi? Bublaninu už jste určitě upekli, marmeládu se vám v tomhle parnu dělat nechce, takže zbývá zmrzka! A jestli zmrzka, tak pořádná. Kardamon se totiž k meruňkám skvěle hodí, to vám teda garantuju – Já i Linda. Vlastně i Vojta a dokonce i náš táta!

Ingredience na 15 nanuků

  • 500 g meruněk
  • 150 g třtinového cukru
  • 150 ml vody
  • 2 tobolky kardamonu (nebo zhruba 2 špetky mletého)
  • sklenice mléka

na polevu:

  • 100 g kokosového oleje
  • 4 lžíce kvalitního kakaa
  • 2 lžíce javorového sirupu
  1. Takže začnete spolu s dětmi. Společně odpeckujte meruňky a dejte je do hrnce.
  2. Přidejte cukr, vodu a kardamon a zapněte sporák. Vařte řádně, dokud se meruňky nerozvaří na kaši a voda se neodpaří. Chceme to prostě pořádně hustý! :)
  3. Takže jestli už je to rozvařený na kaši, vezměte tyčový mixér a celou směs pečlivě rozmixujte. Pokud jste citlivky, tak ji klidně ještě přeceďte. My to udělali, ale myslím, že když budete mixovat fakt pečlivě, nebude to potřeba.
  4. Přilijte mléko a promíchejte.
  5. Tak, teď je čas na zmrzlinovač. Máte ho? My jo, jako příslušenství k robotu KitchenAid a je to super věcička. Jestli ale nic podobného nevlastníte, pak prostě dejte směs do mrazáku (ještě v misce) a nechte trochu zmrazit. Každou půlhodinu promíchejte. Bude to trvat asi 2 hodiny. V zmrzlinovači bude stačit asi 15 minut.
  6. Tak a je čas naplnit formičky meruňkovou směsí. Teď dejte nanuky zmrznout do druhého dne. Naše množství vystačí na zhruba 15 nanuků.
  7. Druhý den zbývá už jet polít čokoládou. Na zmrzliny a nanuky se mi osvědčila super rychle tuhnoucí čokoládová směs. Navíc je ještě zdravější než ta klasická což už je jenom bonus navíc.
  8. Rozpusťte si zhruba  100 g kokosového oleje, přidejte 4 lžíce kvalitního kakaa a 2 lžíce javorového sirupu. Promíchejte a pomocí lžíce polijte každý nanuk. Nechte zatuhnout a skládejte ještě do mrazáku na pečící papír.
  9. Máte hotovo!

jo a za inspiraci děkuji Tři kopečky – fakt super tipy! Kdo neznáte, určitě navštivte, najdete spoustu inspirace – obzvlášť teď v létě :)

_MG_7389

Comments are closed.