Recepty na talířek

Zeleninové placky s jogurtovým dipem

Znáte ty situace, kdy v lednici zbývá už jen pár kousků zeleniny, která má svůj nejlepší čas za sebou. Nemůže být plesnivá nebo nahnilá, takové kousky zeleniny pro jistotu rovnou vyhazujte. Všechny ostatní zbytky můžete zadělat do naprosto bombastických placiček, které si děti zamilují. A navíc je můžete pustit do kuchyně, aby vám placičky pomohli pořádně zamíchat.

 

Ingredience (Asi 20 placiček)

  • 2 střední mkrve
  • 1 malá cuketa
  • 3 větší brambory
  • petržel
  • (můžete přidat i celer nebo např trochu květáku, kedlubny nebo řepy)
  • 3 vajíčka
  • 100g hladké mouky
  • 3 lžíce plnotučného mléka
  • sůl, pepř, tymián
  • bílý jogurt (osolený a opepřený) jako dip k plackám
  1. Všechny ingredience nastrouhejte do velké misky. Tohle můžete udělat vy nebo food procesor. Ten ro zvládne levou zadní zhruba za dvě minuty.
  2. Přidejte mouku, vajíčka a trochu mléka a pečlivě promíchejte aby se všechny suroviny propojily. Potom osolte, opepřete a přidejte tymián.
  3. Rozehřejte pánev s olivovým oleje a jakmile bude i olej horký dávejte na něj malé placičky (zhruba lžíce směsy). Opečte z obou stran a jakmile vyndáte z pánve pokládejte na ubrousek, aby se vysál přebytečný tuk.
  4. Servírujte spolu s jogurtovým dipem.
  5. Dobrou chuť!

Comments are closed.