Ochutnávka z knihy: Toasty s pomazánkou ze sušených rajčat

sus_raj

Kniha je tu zachvíli! A musíme Vám přeci ukázat aspoň něco málo z toho, co v ní najdete. V kapitole o svačinkách máme tuhle skvělou, 1, 2 … hotovou pomazánku. Když si uděláte topinky z domácího kváskového chleba, fakt si pochutnáte!

Ingredience:

  • 4 krajíce den starého chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 100 g sušených rajčat nakládaných v oleji
  • 2 lžíce žervé, lučiny nebo jiného tvarohového sýra
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 g mozzarelly naložené v nálevu
  1. Rajčata, žervé, bazalku a mozzarellu vlož do mixéru
    a s maminčinou pomocí je rozmixujte na hladkou pastu. Osol a opepři ji podle chuti.
  2. Umíš dělat topinky? Rozehřejte s maminkou pánvičku, vlijte do ní olivový olej a opečte chleby dozlatova. Vezmi si obracečku a občas topinky nadzvedni a zkontroluj, aby příliš nezhnědly a nespálily se. Dávej přitom pozor, aby ses nespálil ani ty.
  3. Jakmile z jedné strany zezlátnou, obracečkou je otoč a z druhé strany opeč úplně stejně.
  4. Vylož talíř ubrouskem a topinky do něj skládejte. Ubrousky z topinek odsají přebytečný tuk.
  5. Pokud máš rád česnek, nejdříve jím topinky zlehka potři.
  6. Jinak je rovnou namaž pomazánkou ze sýra a rajčat a můžeš servírovat.

 

_MG_5251

Comments are closed.