Moje rodinná kuchařka a Food Revolution Day

Nedávno se mi dostala do rukou nová kuchařka, kterou jsem pro vás měla zrecenzovat! A z shodou okolností v době Food Revolution Day. A co mají vlastně tyhle dvě věci společného?

Jamie Oliver a jeho jméno. Food Revolution Day je den, který po záštitou Nadace Jamieho Olivera bojuje za lepší stravování dětí nejen ve školách. Jaké video jsme na jeho podporu natočili my se můžete podívat tady:

A podorující nejlepší video song, který se stal hymnou letošního Food Revolution Day:

A co kuchařka?

moje rodinna kucharka- velikost

Moje rodinná kuchařka je knihou z produkce “Jamie Oliver’s FOOD Tube”, což je komunitní kanál Jamie Olivera na YouTube, který sleduje téměř milion a půl odběratelů. Pod značkou produkce “Jamie Oliver’s Food Tube” již vyšla BBQ kuchařka od DJ BBQ a Sladká kuchařka od Cupcake Jemmy, cenově dostupné a uživatelsky příjemné kuchařky s lahodnými recepty inspirované neuvěřitelnými (šéf)kuchaři a všemi, kdo umí a jsou spojení s kanálem FOOD Tube.

Za vším stojí Jamie!!! Kerryann (bývalá Jamieho žákyně) se snaží lidem ukázat, že není potřeba hromada peněz k tomu, abychom si uvařili opravdu kvalitní a dobré jídlo (souhlas!)

Rozhodla jsem se udělat jeden z receptů z jeji kuchařky – vlastně dva. Recept na pečené kuře a úžasné pečené brambory. Obojí bylo super! Hotové skoro bez práce :)

Formát je malý, kuchařka v kuchyni fakt nepřekáží a vždycky když potřebujete, tak po ní prostě sáhnete :) Sdílím lehce upravený recept na kuře a pro ty další budete muset kouknout do kuchařky :)

kure_recenze

 Ingredience na pečené kuře s úžasnou zeleninovou omáčkou

  • Kuře nebo kuřecí stehna (4 – 6 kusů stehen, 1 kuře)
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 velká mrkev
  • 2 jarní cibulky
  • svazek tymiánu, libečku, petrželky
  • bobkový list
  • sůl, pepř
  • máslo
  1. Nejdříve si nakrájejte zelninu a rozložte ji rovnoměrně na pekáč.
  2. Přidejte bylinky.
  3. Kuřecí stehna nebo celé kuře hezky pomažte máslem. Můžete posypat i svým oblíbeným kořením. Položte ho na zeleninu a podlijte zhruba půl litrem vody.
  4. Dejte péct zhruba na 180 stupňů.
  5. Jakmile bude kuře upečené a zelenina měkká, dejte kuře stranou a zeleninu přendejte do kastrolku. Kuře můžete vložit do mírně teplé trouby aby zatím nevychladlo.
  6. Pustíme se o omáčky!
  7. V knize je zeleninu rozšťouchat šťouchadlem na brambory.ale já použila tyčový mixér a omáčku rozmixovala úplně do hladka a pak ještě přecedila. Je opravdu úžasná!
  8. Servírovala jsem s pečenými bramborami na které najdete recept také v kuchařce!

 

Jamieho a vůbec celý kanál Food tube mám moc ráda. Recepty téměř vždy fungují. Od Jamieho ale pořád vede 30 minut v kuchyni a nejnovější kterou jestli ještě nemáte, určitě si ji pořiďte Vařte chytře jako Jamie! – ta je opravdu perfektní!

Comments are closed.