Kandovaný pomeranč v čokoládě

main1

Vánoce za dveřmi, určitě se moc těšíte! Na klasické cukroví nemá smysl myslím sdílet recepty, protože takové jsou rodinným pokladem. Každý má ty svoje oblíbené a vaše maminka má určitě nějaké v šuplíku po babičce. Bezesporu jsou to ty nejlepší vanilkové rohlíčky nebo linecké cukroví jaké znáte, protože je Vaše cukroví :)  My s Lindou máme tip na skvěle ozvláštnění vánočního stromku. Kandované pomeranče v čokoládě se dají použít také jako ozdoby na stromeček. Použijte ideálně BIO pomeranče a zbytek svařeného cukru můžete použít jako sirup do vody na perfektní domácí pomerančovou limču!

Ingredience:

  • 1 velký BIO pomeranč
  • 500g třtinového cukru
  • kvalitní čokoláda (ideálně mléčná Lindt)
  • dvě lžíčky vanilkové extraktu

postup

  1. Pomeranč nakrájejte na co nejtenčí kolečka a pak na čtvrtky nebo na půlky. Tuhle práci udělá maminka.
  2. Pomeranče vlož do hrnce s trochou vody a třtinovým cukrem. Povař je asi 30 minut a nech vychladnout. (Tento krok můžeš opakovat ještě jednou).
  3. Vyskládejte pomeranč na pečící papír, zapněte horkovzdušnou troubu na 60 stupňů a dejte sušit. Nám to trvalo asi 2 – 3 hodiny.
  4. Jakmile je pomeranč suchý, nechte ho vychladnout a mezi tím si rozehřejte opatrně čokoládu. Maminka ti pomůže. Čokoláda se nejlíp rozpouští nad vodní lázní, hezky na parou. Jakmile se začne rozpouštět, tak ji sundejte a míchejte. Když se totiž zahřeje na moc vysokou teplotu, mohla by se srazit. Ohřívejte ji proto postupně.
  5. Teď přijde ta nejzábavnější část. Každý kousek pomeranče tak do jeho poloviny namočte do čokolády, nechte okapat a hezky zase položte na pečící papír a nechte čokoládu hezky ztuhnout. 
  6. Kousky pomerančů můžete navěšet na vánoční háčky a ozdobit jimi stromek. Postupně tak budou mizet ze stromečku, protože si je celá rodina určitě zamilujete. 

Comments are closed.