Recepty na talířek

Domácí zmrzlina stracciatella

Není nic lepšího, než si připravit domácí zmrzlinu. Můžete si být totiž jisti, že zmrzlina bude opravdu z kvalitních surovin. Na tu naší jsme s Lindou tentokrát použili BIO mléko, pravou vanilku, kvalitní kousky čokolády a Bio vajíčka. To proto, že nám záleží na tom, jak žijí zvířátka, která nám dají všechny ty úžasné suroviny. Není lepšího mléka než toho, které nám dává kravička, která měla kvalitní krmivo a možnost se pást na louce.

 

Ingredience:

  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 ml smetany
  • 4 žloutky
  • 150 g třtinového cukru
  • kvalitní čokoládové hoblinky nebo nastrouhaná čokoláda (my použili hoblinky na horkou čokoládu Vivani)

1) Oddělte žloutky od bílků a dejte žloutky šlehat spolu s cukrem. Hlídejte, jakmile zhoustnou a zesvětlají, tak můžete přestat šlehat.

2) Mléko zahřejte spolu s vydlabaným vanilkovým luskem dokud nezačne lehce bublat a nalijte ho na žloutky a ještě chvíli šlehejte.

3) Celou směs přelijte opět do rendlíku (šetříme nádobí), kde se zahřívalo mléko a ještě chvíli zahřívejte na mírném plameni. Jakmile začne směs houstnout, tak ji dejte pryč z plotýnky. Přelijte do misky a nechte vychladnout.

4) Do vychladlé směsi nastrouhejte čokoládu nebo nasypte už připravené čokoládové hoblinky.

5) Celou směs nalijte do zmrzlinovače a nechte ztuhnout. Nebo dejte do mrazáku ztuhnout rovnou (ideálně v plechové misce, míchat každých 30 minut)

Comments are closed.